Nieuw seizoen

Met de start van de herfst is ook weer het nieuwe overstapseizoen voor zorgverzekeringen begonnen. We kennen het inmiddels wel een beetje. Op prinsjesdag maakt de regering bekend hoeveel geld de gezondheidszorg in 2019 gaat kosten. Ook hoe een en ander betaald moet gaan worden. Een week later komt DSW als eerste zorgverzekeraar met de nieuwe premie. Dan wordt het vele weken wachten totdat andere zorgverzekeraar hun premie bekend maken. Dat moet dit jaar uiterlijk op 12 november plaatsvinden. Dat is ook de datum waarop de zorgverzekeraars hun aanbod  resp. hun nieuwe polis voor hun verzekerden verzonden moeten hebben. Tja, en dan begint het gehele circus. Zes weken lang grote reclamecampagnes. vergelijkingssites die u allemaal proberen te bemiddelen naar een andere zorgverzekeraar. En daar dus geld voor ontvangen. Uiterlijk 31 december moet u uw huidige polis opgezegd hebben om nog te kunnen overstappen. Voor dat overstappen moet uiterlijk 31 januari 2019 plaatsvinden. Dit laatste wordt vaak verzwegen door zorgverzekeraars.

Met het aanbreken van het nieuwe seizoen is het ook weer tijd om deze website te actualiseren en verder te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *