(Chronisch) ziek en/of lichamelijke beperkingen?

Hebt u een ernstige (soms meervoudige) aandoening en/of hebt u lichamelijke beperkingen, al dan niet aangeboren? Dan is het niet altijd gemakkelijk om van zorgverzekeraar te veranderen. Natuurlijk kunt u zonder meer voor de basisverzekering overstappen. Iedere zorgverzekeraar zal u accepteren. Dat zijn ze wettelijk verplicht. En dat geldt voor ieder type polis. Tot zover is er geen enkele belemmering. De budgetpolis en de selectieve naturapolis zijn in uw geval veelal minder geschikt omdat u dan het risico loopt om van zorgverlener te moeten veranderen waar u al jarenlang een zorgrelatie mee hebt.

Bij de aanvullende verzekering kunnen grote belemmeringen om de hoek komen kijken. Hebt u deze verzekering niet? Dan kunt u de volgende toelichting overslaan.

Hebt u op dit moment een uitgebreide aanvullende verzekering? Dan bestaat er een grote kans dat de nieuwe verzekeraar u voor dit uitgebreide pakket niet accepteert of maar deels accepteert. U kunt dan een deel van uw huidige vergoedingen kwijtraken. Vraag eerst na of de nieuwe verzekeraar u gaat accepteren voor de gewenste aanvullende verzekering. Als dat zo is, laat dit dan bevestigen per mail of brief. Bij kleine aanvullende verzekeringen speelt dit minder, maar ook daar is het zinvol om dit eerst goed te controleren voordat u de overstap gaat maken.