Overstappen veel administratief gedoe?

Veel mensen kijken aan tegen het administratieve gedoe om van zorgverzekeraar te veranderen. Dat stelt eigenlijk weinig tot niets voor. Als u al eens van energieleverancier veranderd bent, dan weet u uit ervaring dat dit weinig administratief gedoe oplevert.

Bij zorgverzekeringen is dat net zo. U maakt een keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar. Als u dat voor 31 december 23.59 uur doet, dan kunt u op het aanmeldformulier aangeven dat de nieuwe zorgverzekeraar u mag afmelden bij uw huidige zorgverzekeraar. Daar wordt altijd expliciet om gevraagd. Dus vergeet niet om deze vraag te beantwoorden of het vakje daarvoor aan te kruizen. Vanaf dat moment gaat alles vanzelf. De nieuwe zorgverzekeraar verzorgt de afmelding en geeft u een nieuwe verzekeringspas. De oude pas is vanaf 1 januari niet meer geldig. Alle zorgaanbieders zien automatisch waar u verzekerd bent als zich bij hen meldt. dat geldt ook voor uw huisarts en apotheker. U hoeft echt niets te doen. Uw huidige verzekeraar stopt met de premie-inning vanaf 1 januari. De nieuwe verzekeraar start dan met de premie-inning.

Durft u het zelf allemaal niet aan, maar wilt u wel veranderen? Vraag dan eens iemand in uw familie of kennissen kring. Zij helpen u graag.