Nog geen (collectiviteits)korting?

Veel Nederlanders zijn tevreden over hun zorgverzekeraar en de zorgverzekering die zij gesloten hebben. De kranten en andere media willen wel eens andere beelden geven.

Toch kan het zijn dat u teveel betaalt voor uw zorgverzekering. Ongeveer 30% van de Nederlanders heeft geen collectiviteitskorting. Eigenlijk betalen zij daardoor mee aan de kortingen die de andere 70% wel heeft. Zij hebben gemiddeld 7% korting. De kortingen kunnen variëren van 1 tot 10%

Heeft u geen premiekorting of een korting die lager ligt dan 5%, dan is de kans erg groot dat u geld laat liggen. Door uw verzekeraar te bellen en aan te geven dat u graag (meer) korting wilt is de kans erg groot dat men u direct tijdens het telefoongesprek aanbiedt om in een collectiviteit te stappen met een interessante korting. Men wil u graag behouden!

Let op: er kan een adder onder het gras zitten. Zorg dat u wel een zelfde type polis behoudt en niet overstapt van bijvoorbeeld een restitutie naar een naturapolis of zelfs naar een budgetpolis. U wordt dan beperkt in uw rechten en keuzevrijheid.

Het bovenstaande geldt niet bij de DSW zorgverzekeraar. DSW biedt maar één type basisverzekering aan en kent geen collectiviteitskortingen. Voor zover wij weten zijn zij daar uniek in.