Waar moet ik op letten om een goede en betaalbare aanvullende verzekering te krijgen?

We draaien er niet om heen. Het kiezen van een goede en betaalbare aanvullende verzekering is het meest lastigste en tijdvretende onderdeel van het overstappen. Verzekeraars bieden gezamenlijk vele honderden polissen aan. Stel u eerst de vraag of u zich wel zinvol aanvullend kunt en wil verzekeren. Kijk voor meer informatie eens bij Heb ik een aanvullende verzekering? en hoe u een medische verklaring moet invullen.

Vraag u zelf vervolgens af welke zorg u aanvullend wil verzekeren. De belangrijkste vijf zijn:

  • Tandheelkundige zorg
  • Brillen
  • Fysiotherapie
  • Geboortezorg
  • Alternatieve geneeskunde

Bepaal per zorgtype welk niveau van maximale vergoeding u wilt verzekeren. De te betalen premie hangt volledig af van de hoeveelheid zorg en het bijbehorende (maximale) niveau van de vergoedingen. Er is een simpele stelregel; des te meer u wilt verzekeren, des te hoger is de premie.

Veel verzekeraars bieden bovenop de belangrijkste aanvullende zorg nog veel kleine vergoedingen voor weinig voorkomende zorg. Dat kan in uw geval relevant zijn. Op de zeer individuele afwegingen kunnen wij helaas niet zinvol in gaan. De extra premiekosten hiervoor zijn beperkt omdat het om weinig voorkomende zorg gaat.

 

[Bijgewerkt: 08-12-2016]