Waar moet ik op letten om een goede en betaalbare basisverzekering te krijgen?

U hoeft zeker niet op de dekking te letten. Deze is voor iedere basisverzekering wettelijk bepaald en is dus altijd gelijk. Waar u wel op moet letten; of u de benodigde zorg kunt verkrijgen waar u dat wil (vrije keuze) en welke vergoeding hier tegenover staat (volledig of deels).

Begin met de keuze voor de polisvorm. Stel eerst vast welke polisvorm het beste bij u past. De zorgverzekeraar kan bij elke polisvorm via de hoogte van de vergoeding proberen invloed uit te oefenen op u. Als u de maximale vergoeding van 100% wil dan “stuurt” de verzekeraar naar zorgaanbieders van zijn voorkeur. Deze zorgaanbieders zijn geselecteerd op twee criteria. De kwaliteit van de zorg en de prijs. Zorgverzekeraars noemen dat zorgsturing. Wij hebben apart aandacht gegeven aan de verschillende polisvormen (zie Zorgpolissen) en proberen u via het Overstaphulpje behulpzaam te zijn bij uw keuze.

Als u de polisvorm hebt vastgesteld, dan moet u gaan letten op de prijs. Vergelijk de verschillende aanbiedingen van zorgverzekeraars. Vergelijkingssites kunnen u daarbij behulpzaam zijn. Maar let op; zij doen dit niet onafhankelijk! Gebruik dus altijd twee of meerdere vergelijkingssites. Zie ook: Hoe werken vergelijkingssites?

Ook belangrijk kan zijn of de nieuwe zorgverzekeraar u accepteert voor de aanvullende verzekering van uw keuze.

[bijgewerkt: 08-12-2016]